Het verhaal van toffe pieper Naomi

Jouw pieper is beschreven door: Naomi
Functie: Voormalig Potato-artist, inmiddels HR medewerker
Leeftijd: 42
Lievelingseten: Roti, bami en Surinaamse pasteitjes van mama
Hobbies: Fotograferen, lezen, fietsen, reizen

Hoe ben je bij de Binnenbaan terecht gekomen?
Ik ben via stichting Meraki, een stichting die ondernemers helpt waarmee het niet zo goed gaat, bij de Binnenbaan terecht gekomen. Ik was een freelance fotografe, maar vanwege een burnout ging dat eigenlijk steeds minder goed. De Binnenbaan had mij aangeboden bij hun te komen werken om weer wat rust te vinden, stabiliteit, en vanuit daar door te groeien naar iets mooiers. Dat was eind 2023.

Je werkt dus nog maar kort bij De Binnenbaan. Wat vind je er zo leuk aan?
Ik vind de collega’s echt top. Ze slepen je overal doorheen en we hebben continu de slappe lach. En heel eerlijk, vond ik Pieperpost één van de leukste dingen in mijn periode als werknemer daar.

Oh ja? Waarom dan?
Ik kan best wel wat uitdagender werk aan dan flesjes stickeren of dozen vullen. Pieperpost was daarom de perfecte opdrachtgever voor mij. Het schrijven en het inpakken dwong mij om m’n hoofd er bij te houden, en niet steeds af te dwalen naar die donkere periode.

Donkere periode? Je bedoelt je burnout?
Dat klopt. Mijn burnout is in 2017 begonnen, maar daar ging een hel aan vooraf. Ik ben helaas slachtoffer geworden van de kindertoeslag affaire toen mijn kinderen 8 en 4 jaar oud waren. Ze zijn inmiddels 22 en 16. Je weet gewoon niet wat je gebeurt; van de één op de andere dag kom je moeilijk aan werk, kan je kind niet meer naar de opvang, en heb je zo veel stress aan je hoofd. Door de jarenlange stress ben ik in de ziektewet terechtgekomen met allerlei klachten. Frozen shoulder, fybromyalgie, noem maar op.

Wat heftig om te horen. Hoe heb je die tijd door kunnen komen?
Ik ben een doorzetter. Ik ben niet anders gewend dan gewoon maar doorgaan. Tegenslag is deel van mijn leven en ik kom daar alleen maar sterker uit. Maar dit… Dit was wel heel heftig. Mijn familie en kinderen zijn een enorme steun geweest voor mij.

Hoe zie je de toekomst van je carrière voor je?
Ik wil graag een baan waarin ik mij fijn en comfortabel voel. Het liefst wil ik weer freelance gaan fotograferen, maar dat is voor de toekomst. Ik ben vrij snel doorgegroeid binnen de Binnenbaan van medewerker op de vloer naar HR-Medewerker en voel me hier als een vis in het water. Op dit moment voel ik me extreem comfortabel hier en wil ik graag doorgroeien richting de administratieve kant.

Je ziet er altijd prachtig uit. Hoe lang kost het jou ’s ochtends om jezelf klaar te maken?
Dat valt nog best wel mee! Een klein uurtje, denk ik. Ik zeg altijd maar zo: Als ik er goed uit zie, dan gaat het ook goed met me. Mijn horoscoop is weegschaal en wij voelen ons goed als we verzorgd zijn en goed voor de dag komen. Zo kunnen mensen nooit zien hoe het ècht met me gaat. Daarnaast ben ik heel creatief en vind ik het leuk om dat de uitten in mijn uiterlijk.

Naomi is één van onze schrijvers met een bijzonder verhaal. Benieuwd naar de andere verhalen? Lees ze hier!

Terug naar blog