Wat is een sociale werkplaats nou precies?

Bij Pieperpost werken we voor het schrijven en inpakken van onze toffe piepers samen Sociale Werkplaats De Binnenbaan. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wat betekent dat precies? En wat doet zo'n sociale werkplaats nou precies?

Sociale werkplaatsen

Een sociale werkplaats is een plek waar ruimte is voor mensen die iets meer tijd en aandacht nodig hebben. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt dus. Maar wat is nou precies die afstand waar we het over hebben?

In een sociale werkplaats worden talenten ontdekt die anders verborgen zouden blijven. Met een beetje tijd en ruimte haal je vaak het beste uit mensen.

Met afstand tot de arbeidsmarkt bedoelen we de fysieke of mentale afstand die ervoor kan zorgen dat iemand extra aandacht nodig heeft waardoor het moeilijk is om mee te komen bij een gewone werkgever. Want net als dat niet alle aardappels een perfecte vorm hebben, geldt dat ook voor mensen.

Hoe ontstaat deze afstand?

Afstand tot de arbeidsmarkt kan door talloze redenen ontstaan. Dit kan zowel aan fysieke beperkingen als aan mentale zaken liggen. Maar soms kan het ook zo simpel zijn als een burn-out of leeftijd. Het is iets wat je minder aantrekkelijk maakt voor normale werkgevers die vaak toch naar efficiëntie en winst kijken. Zo werken er bij werkbedrijf De Binnenbaan onder anderen mensen met:

  • Een fysieke beperking
  • Een mentale beperking
  • Een traumatische ervaring of burn-out
  • Een reclassering achtergrond

Met iets meer aandacht haal je vaak het beste uit mensen. En wij geloven in alle piepers. Dus we werken graag samen om deze mensen de kans te geven die ze verdienen.

Pieper depiep Hoera!

Dus laten we samen een toast uitbrengen op sociale werkplaatsen: de plek waar werken voelt als een groot avontuur en waar we allemaal een beetje meer glimlachen! Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er ooit een slechte dag gehad terwijl ze aardappels aan het beschrijven waren?

Terug naar blog